Як гігієнічні звички допомагають справлятися з депресією

Депресія — це хвороба, яка потребує лікування. Проте крім допомоги лікарів та медикаментозної терапії, необхідно підтримувати та впроваджувати корисні звички, що допоможуть полегшити цей стан.

Чому люди в депресії мають проблеми з гігієною

У цьому стані хворі відчувають сильну втому. Через це навіть звичайні справи для них занадто енергозатратні. Допомогти в цьому можуть спеціальні гаджети, — наприклад, електричні зубні щітки, які можна знайти на Comfy https://comfy.ua/ua/n-are-of-body-and-person/brand__braun/, щоби пришвидшити ранкову процедуру. Також допомагає систематизація простору, аби хворий май доступ до всіх необхідних йому засобів.

Інша проблема людей у депресії — неможливість планувати. Щоб допомогти в цьому, гігієнічні процедури проводять по черзі, з перервами. Наприклад, спочатку чистять зуби, потім — вмиваються, ввечері — миють окремо тіло і голову.

Варто зазначити, що звичку слідкувати за гігієною потрібно вводити поступово й без тиску. Також не можна звинувачувати хворого в його стані чи принижувати. Варто допомагати людині і хвалити її — навіть за звичайні речі.

Гігієнічні звички — це один із перших кроків до одужання. Людина може почати себе краще почувати, отримає можливість ввести у своє життя систему. Ну і, звичайно, збереже себе від наслідків недостатньої гігієни — проблем із зубами чи шкірою.

Регулярні прогулянки

Свіже повітря — це не лише можливість краще дихати і поліпшити стан серцево-судинної системи. Різноманітні дослідження доводять, що прогулянки позитивно впливають на стан мозку. Особливо корисний час, проведений на природі — у лісі, біля річки або парку. Це пов’язано зі зменшенням навантаження на пам’ять та увагу.

Під час прогулянки людина отримує можливість «відключити» мозок і спостерігати за природою. Після такого відпочинку покращується увага, і хворим легше справлятися з побутовими справами.

Правильне харчування

Існують продукти, які допомагають покращити роботу мозку. Серед них спеціалісти виділяють:

  • червону рибу;
  • волоський горіх;
  • авокадо;
  • сир;
  • куряче м’ясо;
  • шоколад;
  • бобові.

Цей раціон має велику кількість корисних жирних кислот та білків. Вони, своєю чергою, покращують роботу всіх органів та забезпечують людину енергією на довгий час.

Варто не тільки впровадити звичку харчуватися здоровою їжею, але й робити це постійно. Необхідно вживати повноцінні сніданки, обіди та вечері приблизно в один і той самий час.

Спорт і хобі

Фізична активність допомагає не лише покращити стан тіла. Багато людей, який постійно займаються спортом, зазнаються, що під час тренувань думають виключно про сам процес. Це допомагає хворим із депресією відволіктися від своїх думок та емоційно розвантажитись.

Звичка приділяти час на хобі також допомагає чимось зайняти мозок. Займаючись улюбленою справою, людина отримує можливість відволіктися і зосередити увагу на процесі.

Mini-Rivne

Якщо у Вас є новини, питання, пропозиції щодо співпраці - пишіть на mini.rivne@gmail.com

Залишити відповідь